Feltöltés dátuma: 2016.12.15.

Narancsos halvelouté Szent Péter halával és szójasajttal

Illusztráció

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
370 kcal 26 g 27 g 43 g

Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 1 kg húsos halaprólék (ponty, keszeg, harcsa),
  • 20 dkg kakashalfilé (Szent Péter hala),
  • 20 dkg szójasajt (tofu),
  • 2 dkg só,
  • 1 db narancs,
  • 10 dkg vöröshagyma,
  • 2 dl 30%-os állati, cukormentes tejszín,
  • 0,5 dl olívaolaj

A megmosott, tisztított halakat, lecsepegtetjük, sütőben 200 fokon 1 órán keresztül sütjük. Fazékba hideg vizet teszünk, belerakjuk a megsült halakat, az apró kockára vágott vöröshagymát, és 3 órán keresztül főzzük forrásponttól számítva!

A megfőtt halalapot, átpasszírozzuk egy másik fazékba, beleöntjük a tejszínt, sót, lassan felforraljuk.

Míg felfő a leves, kicsi lábasba olívaolajat öntünk, a narancs héját lereszeljük, majd a meleg, de nem forró olajba rakjuk, közben a levét is kifacsarjuk.

A narancshéjat kb. 5 percig fonnyasztjuk, majd óvatosan ráöntjük a narancs levét, felfőzzük, és a leveshez öntjük az egészet.

Az egész levest felforraljuk, utánízesítjük, majd egy turmixgép segítségével a levest krémesítjük.

A szójasajtot tetszés szerint daraboljuk, papírtörlőn leszárítjuk, majd egy teflonserpenyőben zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk.

Lábasba szedünk egy kevés hallevest, belerakjuk a tetszés szerint feldarabolt kakashalfilét, és 3-4 perc lassú forralással készre főzzük.

Tálalás: Előmelegített levesestányérba óvatosan belehelyezzük a készre párolt halfiléket, a pirított szójasajtot, egy kis petrezselyemlevéllel még díszíthetjük, és a családtagjaink előtt óvatosan rámerjük a forró levest.

Megjelent a diabetes2016/6. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!