Adatkezelési tájékoztató

Adavédelmi tájékoztató

A(z) Tudomány Kiadó Kft. (továbbiakban: Adatkezelő) online tájékoztatási tevékenységével kapcsolatban kezeli a feliratkozott felhasználók személyes adatait, kizárólag hírlevélküldés céljából. Csak olyan személyes adatot kezel, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, és a cél elérésére alkalmas. A személyes adatokat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli.

Az Adatkezelő minden elvárható módon védi a regisztrált felhasználóknak a webáruházban kezelt személyes adatait.

Az adatkezelő címe: Tudomány Kiadó Kft.
1023 Budapest, Ürömi utca 56., III. em.
Az adatkezelő elérhetősége: Telefon: (1) 273-2840, (1) 273-2844 • Fax: (1) 384-5399
E-mail: tudomany@tudomany-kiado.hu

Adatkezelés megnevezése "hírlevél küldése céljából kezelt adatbázis - www.diabetes.hu - Cukorbetegséggel kapcsolatos információk terjesztése."

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-109209/2016.

Az adatkezelés jogalapja: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a) Az érintett hozzájárulása.

Hozzájárulás az adatkezeléshez: A felasználó feliratkozásával kifejezetten hozzájárulását adja az általa önkéntesen megadott személyes adatainak kezeléséhez.

Az érintettek köre: hírlevélre feliratkozott felhasználók

A kezelt adatok köre: a regisztrált felhasználók által a regisztráció során megadott, a hírlevélküldéshez szükséges adatok: Név, Elérhetőség (email)

Az adatgyűjtés célja: hírlevélküldés.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye:
- A Tudomány Kiadó Kft. kereskedelmi munkatársai.

Az adatkezelés időtartama: az elektronikusan tárolt személyes adatok a hírlevélküldés lemondását követően 7 napon belül törlésre kerülnek.

A felhasználó kérelmezheti az adatkezelőnél
- tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,
- személyes adatainak helyesbítését,
- személyes adatainak törlését vagy zárolását.

A felhasználó a feliratkozás során megadott email cím segítségével és a visszaigazoló email üzenetben kapott jelszó segítségével az Adatkezelő weboldalaira belépve megtekintheti, módosíthatja vagy törölheti saját adatait.

Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 10 napon belül, közérthető formában, a feliratkozott felhasználó erre irányuló kérelmére írásban megadja a tájékoztatást. Ha a feliratkozott felhasználó kérelmét jogosnak találja, akkor haladéktalanul intézkedik a személyes adatainak helyesbítése vagy törlése érdekében.

Ha a feliratkozott felhasználó nem elégedett az adatkezelő válaszával, akkor személyes adatai védelméhez való jogát polgári bíróság előtt érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (www.naih.hu/kapcsolat.html) fordulhat.

A 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról itt olvasható: Nemzeti Jogszabálytár (www.njt.hu)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!