Feltöltés dátuma: 2014.04.13.

A természetes multivitamin

Savanyú káposzta

A savanyú káposzta a magyar konyhában népszerű és széles körben ismert. A belőle készült tradicionális fogások: a töltött, illetve székelykáposzta, a rakott káposzta szinte emblematikus ételeink, de diétásnak sajnos nem mondhatók. Az alábbi összeállításban olyan recepteket ajánlok, melyek nem állnak messze a hagyományos ízvilágtól, mégis jól beilleszthetők a cukorbetegek étrendjébe, és maximálisan kihasználják e kiváló, gyógyhatású alapanyag előnyös tulajdonságait

Mitől gyógyhatású a savanyú káposzta?

A savanyú káposzta fejes káposztából készül, melyet sóval vagy sós vízzel és kovásszal erjesztenek 10–90 napig. Erjedésekor az anyagcsere számára jótékony, savtermelő baktériumok szaporodnak el benne, melyek kedvező hatással vannak a bélflórára. A savanyodásnak köszönhetően a káposzta megőrzi C-vitamin-tartalmát, ugyanakkor az ízesítéséhez használt fűszerek: babérlevél, bors, kapor, mustármag, torma, köménymag szintén jótékony hatással vannak az emésztőszervi megbetegedésekre. A C-vitaminon kívül tartalmaz például káliumot és kalciumot is.

Bezselics Ildikó Két cica konyhája

Fotó: Tóth Milán / Px7 Digital Studio


Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!