Feltöltés dátuma: 2014.11.09.

Currys répatorta hajdinával

Currys répatorta hajdinával

Currys répatorta hajdinával

1 szelet tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
68 kcal 3 g 2 g 9 g

Hozzávalók 10 szelethez (23 cm-es sütőformához):

A pirított hajdinát leforrázzuk 1,5 dl forrásban lévő, sós vízzel, majd légmentesen lezárva az éjszakát állni hagyjuk – így magába szívja a nedvességet, és főzés nélkül megpuhul. A répát megtisztítva, karikára vágva megpároljuk, majd apró kockákra vágjuk. A tojásokat habosra verjük, majd beletesszük a hajdinalisztet, a kókuszkrémet, a sót, a curryt, a kakukkfüvet, és simára kidolgozzuk a masszát. Belekeverjük a hajdinát és a sárgarépát, és a sütőtálba simítjuk. A koktélparadicsomokkal feldíszítjük, majd az előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Bezselics Ildikó Két cica konyhája
Fotó: Tóth Milán / tothmilan.hu

Megjelent a Diabetes2014/4. számában recept


Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!