Feltöltés dátuma: 2015.12.17.

Kakaóscsiga

Kakaóscsiga

Kakaóscsiga

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
192 kcal 7 g 13 g 10 g

Hozzávalók 8 adaghoz:

A töltelékhez:

A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tejet, a száraz alapanyagokat és a zsiradékot, aztán alaposan összegyúrjuk. Először keverhető állagú, majd ahogy a rostok felszívják a nedvességet, úgy szilárdul a tészta, ekkor már lehet kézzel is gyúrni. Mikor egyneművé válik, gyúródeszkán kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott zsiradékkal, megszórjuk a kakaós, édesítős keverékkel és feltekerjük. Késsel felvágjuk, vagy ahogy nagyanyáink tették, cérnával is szeletelhetünk. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és 190 fokon 15 percet sütjük. Ha már színesedik, kivehető. Kívül ropogós, belül puha csigákat kapunk.

Magrik Orsolya dietetikus receptje

Megjelent a Diabetes2015/6. számában recept


Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!