Feltöltés dátuma: 2015.12.17.

Kolbászos-sajtos rúd

Kolbászos-sajtos rúd

Kolbászos-sajtos rúd

1 db tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
98 kcal 2,5 g 6,4 g 7,5 g

Hozzávalók 40 darabhoz:

A kétféle lisztet a sóval elkeverjük, és a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a ledarált vagy nagyon apróra vágott kolbászt. Alaposan összedolgozzuk, és annyi tejfölt adunk hozzá, amennyivel jól gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapunk. A tejfölt csak fokozatosan gyúrjuk bele. Ha kész, fél órára tegyük pihenni a hűtőbe, majd a sütőt 170 fokra melegítsük elő. A tésztát nyújtsuk ki lisztezett felületen, kenjük be felvert tojással, szórjuk meg reszelt sajttal, és derelyevágóval (vagy késsel) vágjunk kisujjnyi vastag csíkokat. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd a meleg sütőbe tolva kb. 25-30 perc alatt szép ropogósra sütjük.

Magrik Orsolya dietetikus receptje

Megjelent a Diabetes2015/6. számában recept


Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!