Szerző: Kicsák Marian Feltöltés dátuma: 2016.03.25.

Rukkolasaláta eperrel

Illusztráció

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
182 kcal 5 g 14 g 9 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 40 dkg eper,
  • 15 dkg rukkola,
  • 10 szem dióbél,
  • 2 dkg reszelt parmezán,
  • 3 evőkanál olívaolaj,
  • 3 evőkanál balzsamecet,
  • 2 szál mentalevél,
  • őrölt fehér bors,

Az öntethez az olívaolajat, a balzsamecetet apróra vágott mentával összekeverjük. Ízesítjük kevés borssal, sóval. A megmosott epret szeletekre vágjuk. A rukkolát egy tálba tesszük és a felezett dióval, valamint az eperrel összekeverjük. Hűtőszekrénybe helyezzük fél órára. Tálaláskor meglocsoljuk az öntettel, megszórjuk reszelt parmezánnal és mentalevéllel díszítjük.

szerzo

Kicsák Marian

Az Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karának dietetikai szakán 1990-ben szerzett kitüntetéses diplomát, 1996-ban egészségügyi szakoktatói diplomát. Jelenleg Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórházban dolgozik. Több mint két évtizede rendszeresen, sikerrel végzi a cukorbetegek terápiás célú oktatásával kapcsolatos feladatait. Több, betegeknek szóló könyv, tájékoztató füzet szerzője, társszerzője

Megjelent a diabetes2008/1. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!