Szerző: Kicsák Marian Feltöltés dátuma: 2016.03.25.

Tavaszi töltött szőlőlevél hidegen tálalva

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
405 kcal 7 g 25 g 34 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk a megmosott rizzsel együtt. Forró vízzel felöntjük, sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben a megmosott szőlőleveleket enyhén sós vízben 2 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük. A pisztáciát durvára vágjuk. A langyosra hűlt rizsbe keverjük a krémsajtot és a pisztáciát. Ízesítjük zúzott fokhagymával. A masszát a szőlőlevelekbe töltjük A töltelékeket szőlőlevéllel kibélelt lábosba tesszük, és annyi vizet töltünk rá, hogy éppen ellepje. A vízbe egy citrom levét és néhány csepp édesítőszert csöpögtetünk. Lefedve, kis lángon 15 percig főzzük. Levében hagyjuk kihűlni. Tálaláskor citromkarikával díszíthetjük.

Ez a recept a tavasz különleges fogása lehet. Csak ekkor érdemes készíteni, mert amikor már permetezik a szőlőt, a leveleket nem használhatjuk fel.

szerzo

Kicsák Marian

Az Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karának dietetikai szakán 1990-ben szerzett kitüntetéses diplomát, 1996-ban egészségügyi szakoktatói diplomát. Jelenleg Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórházban dolgozik. Több mint két évtizede rendszeresen, sikerrel végzi a cukorbetegek terápiás célú oktatásával kapcsolatos feladatait. Több, betegeknek szóló könyv, tájékoztató füzet szerzője, társszerzője

Megjelent a Diabetes2008/1. számában recept


Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!