Feltöltés dátuma: 2016.05.13.

Diabétesz Kontroll Program

2016-ban is, immár ötödik éve folytatódik a Diabétesz Kontroll Program!

Támogatói, a Roche Magyarország Kft., a Merck Kft., a Pharma Nord Kft. és a Nemzetközi Édesítőszer Szövetség 2016-ban tovább bővítik a Diabétesz Kontroll Program kínálta szolgáltatásokat. A program célja, hogy segítséget nyújtson a frissen diagnosztizált 2-es típusú diabéteszes betegeknek és családtagjaiknak.

A betegség megállapításakor a kezelőorvos átadja a Diabétesz Kontroll Program edukációs csomagot, benne hasznos információs anyagokat a cukorbetegségről, választ adva a gyakorlati problémákra, amelyekkel a beteg a mindennapok során találkozhat. Az edukációs doboz nem csak a betegnek nyújt támogatást, de a kezelőorvos munkáját is megkönnyíti.

A program megújult www.dkponline.hu felülete minden érdeklődő számára elérhető. A diabéteszes betegek, családtagjaik, valamint mindazok, akik érdeklődnek az egészséges életmód iránt, a weboldalon való regisztráció után érdekes és hasznos cikkekből tájékozódhatnak, különböző kalkulátorok segítségével újíthatják meg saját életmódjukat. A programra regisztrált tagok elektronikus hírlevelekből értesülnek a diabéteszt érintő legújabb hírekről, valamint folyamatosan bővülő szolgáltatásokat vehetnek igénybe. A cukorbetegek mindennapi méréseinek rögzítését a folyamatosan működő online 360° View vércukornapló és az online vérnyomásnapló is segíti, amelyeket kinyomtatva akár magukkal is vihetnek a kezelőorvoshoz a soron következő vizit alkalmával.

A program támogatói bíznak benne, hogy ebben az évben is mind szélesebb körben sikerül megismertetni a Diabétesz Kontroll Programot a cukorbetegekkel és mindenkivel, akinek fontos az egészséges életmód, a cukorbetegség súlyos szövődményeinek megelőzése, kezelése és az önellenőrzés.

Csatlakozzon ön is a Diabétesz Kontroll Programhoz, ha fontosnak tartja családja és saját egészségét!

Megjelent a diabetes2016/2. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!