Feltöltés dátuma: 2017.03.18.

Receptsarok

Karfiolos-brokkolis vegyes tál

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
316,2 kcal 18,6 g 20,3 g 14,4 g

Hozzávalók 4 adagoz:

A megmosott és lecsöpögtetett karfiolt és brokkolit egyforma, kicsi rózsákra vágjuk, egy kivajazott jénai vagy cserép sütőtálban vegyesen, jó szorosan elrendezzük. (A mirelit zöldséget ugyanúgy szedjük rózsákra, és a sütés megkezdése előtt kb. 5 percig gőzöljük.) A keményítőt elkeverjük 1 dl vízzel, majd állandóan kevergetve beleöntjük a felforralt tejbe, és további két percig forraljuk. Beledolgozzuk a krémsajtot, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A masszát a zöldségekre öntjük, meghintjük a reszelt sajttal és a magokkal. Előmelegített sütőben nagy lángon 45 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul és a zöldségek megpuhulnak.

E számunk receptjeit a Diab-Pont Konyha – cukorbetegkonyha.hu gyűjteményéből kaptuk.

Megjelent a Diabetes2017/1. számában recept


Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!