Szerző: Bíró Sára Feltöltés dátuma: 2017.05.02.

Receptsarok

Kapros cukkinifőzelék

Hozzávalók 4 adagoz:

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
113 kcal 4 g 5 g 13 g

Jól megmossuk a cukkinit. A durva reszelőn héjastól lereszeljük, majd két csipet sóval meghintjük. Egy dl vízzel egy lábasba feltesszük egy kicsit megpárolódni. Vigyázzunk, ne főzzük szét, a forrástól számítva csak két percig hagyjuk. Egy zöld hagymát feldarabolunk, majd az olajon egy kicsit megfonnyasztjuk, rászórjuk a lisztet, és jól összekavarjuk, nem kell pirítani. Hozzáadjuk a tejfölt és a tejet, csomómentesre keverjük, rátesszük az apróra vágott zöld kaprot, majd hozzáadjuk a cukkinit. Összeforraljuk és tálalhatjuk is.

szerzo

Bíró Sára

A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).

Megjelent a Diabetes2017/2. számában recept


Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!