Szerző: Bíró Sára Feltöltés dátuma: 2017.05.02.

Receptsarok

Kapros cukkiniragu

Kapros cukkiniragu

Kapros cukkiniragu

1 adag tápanyagtartalma
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
120 kcal 4 g 5 g 14 g

Hozzávalók 2 adagoz:

Feldaraboljuk a zöldségeket. Egy teflonserpenyőben az olajon a hagymát és a paprikát kicsit megdinszteljük, megsózzuk, rátesszük a felkockázott cukkinit, a fokhagymát, a csípős paprikát és a frissen őrölt borsot. Együtt pároljuk, végül rárakjuk a paradicsomot, ezzel már csak 2-3 percig főzzük. (Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét a zöldségeket!) Egy csokor zöld kaprot apróra vágunk, meghintjük vele a ragut, összeforgatjuk, és ha szükséges, utánízesítünk.

szerzo

Bíró Sára

A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).

Megjelent a Diabetes2017/2. számában recept


Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!