Szerző: Bíró Sára Feltöltés dátuma: 2017.05.02.

Receptsarok

Paradicsommártás

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
90 kcal 2 g 5 g 9 g

Hozzávalók 2 adagoz:

  • 1 doboz paradicsomkonzerv (40 dkg, hámozott, darabolt),
  • 1 db szárított paradicsom,
  • 1/2 szál póréhagyma (vagy zöldhagyma),
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 ek. rozsliszt,
  • 2 ek. olívaolaj,
  • 4-5 szál friss bazsalikom,
  • só,
  • édesítőszer

A felaprított hagymát és aszalt paradicsomot egy kicsit megfonnyasztjuk, egy csipet sót is teszünk rá. Majd rászórjuk a lisztet és összekeverjük (nem kell pirítani), ráöntjük a paradicsomkonzervet, majd 1,5-2 dl hideg vizet. Ízesítjük bazsalikomlevéllel, összefőzzük. Tehetünk bele egy kis édesítőszert, forrón, tésztával vagy gnocchival tálalhatjuk.

szerzo

Bíró Sára

A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).

Megjelent a diabetes2017/2. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!