Feltöltés dátuma: 2017.05.02.

Receptsarok

Sütés nélküli gyümölcstorta

Sütés nélküli gyümölcstorta

Sütés nélküli gyümölcstorta

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
160 kcal 6 g 8 g 17 g

Hozzávalók 12 szelethez:

Két dl vizet felforralunk, édesítőszert adunk hozzá, majd a meggyet a forró vízbe tesszük, és lezárjuk a lángot. Egy 24 cm-es átmérőjű tortaformát kirakunk zabpehelykeksszel, eltörjük a kekszet, hogy a tál alját ellepje. Az oldalát is körberakjuk. Egy tasak vaníliás pudingporból pudingot készítünk. Feltesszük a tej 2/3-át a lángra, egy tányérban elkeverjük a pudingport az édesítővel, hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük. Amikor felforrt a tej, félrehúzzuk, egy kevésben elkeverjük a pudingport, majd beleöntjük a forró tejbe, és folyamatos keverés mellett hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Lezárjuk a lángot, belerakjuk a vajat, összekavarjuk és ráborítjuk a kekszre. A banánt megpucoljuk, felkarikázzuk, valamint a kimagozott meggyet is rárakjuk. Közben elkészítjük a zselét, a zseléport összekeverjük a meggylével, 4-5 csepp citromlevet hozzáfacsarunk és felforraljuk. Amikor felforrt, lezárjuk a lángot. Hagyjuk egy picit sűrűsödni, de ne várjuk meg, hogy kocsonyás legyen, hanem kanalanként rakjuk rá a torta tetejére. 2-3 órára betesszük a hűtőbe, és máris szeletelhető.

Megjelent a Diabetes2017/2. számában recept


Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!