Szerző: Bíró Sára Feltöltés dátuma: 2017.05.02.

Receptsarok

Zöldfűszeres fasírt

1 adag tápanyagtartalma
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
244 kcal 18 g 14 g 10 g

Hozzávalók 4 adagoz:

Egy tálba beletesszük a darált húst. A reszelő kisebb fokán lereszeljük a krumplit, kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz. A fokhagymagerezdet is lereszeljük és úgy tesszük a húsos masszához. Hozzáadjuk a tojást, sóval, borssal, paprikával, csomborral, apróra vágott petrezselyemmel, metélőhagymával fűszerezzük. Megízleljük, és ha szükséges, utánízesítjük. Jó, ha egy kicsit tudjuk pihentetni a masszát, így jobban összeérnek az ízek. Sütés előtt pogácsákat formázunk vizes kézzel, és serpenyőben közepes lángon oldalanként kb. 5 percet sütjük. Amikor megsült, papírtörlőn leitatjuk az olajat.

szerzo

Bíró Sára

A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).

Megjelent a Diabetes2017/2. számában recept


Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!