Feltöltés dátuma: 2017.11.12.

Lajosházi Péter receptje

Avokádókrémes karfiolcsoda

1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
202 kcal 9 g 10 g 17 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

A karfiol leveleit eltávolítjuk, fás torzsáját kivágjuk, de magát a karfiolt egészben hagyjuk. Puhára pároljuk. Legalább 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Az avokádó héját lehúzzuk, magját kivesszük, összetörjük, és kikeverjük a fűszerekkel, a tejföllel és a megpucolt, apró kockákra vágott és lecsöpögtetett paradicsommal. Egy nagy tányért kibélelünk salátalevelekkel, ráültetjük a karfiolt, bevonjuk az avokádókrémmel, és szeletekre vágva tálaljuk. Különösen perzselő nyári hőségben üdítő családi ebéd.

Megjelent a Diabetes2017/5. számában recept


Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!