Feltöltés dátuma: 2017.11.12.

Szezámmagos csirkemell brokkolipürével

Kard Éva receptje

1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
314 kcal 39 g 14 g 7 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

A brokkolipüréhez:

A csirkemellet vágjuk fel vékonyabb szeletekre, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, vékonyan kenjük meg mindkét oldalát mustárral, és forgassuk bele a szezámmagba. Ezután hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják. Egy grillserpenyőben hevítsük fel az olajat, helyezzük bele a csirkemellet, és pár perc alatt mindkét oldalát süssük pirosra (a szezámmag a sütés vége felé elkezd majd pattogni). A brokkolirózsákat vágjuk le a szárról, és tegyük félre. A visszamaradt szárrészt vékonyan hámozzuk meg, daraboljuk fel, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, a szódabikarbónával, és főzzük félpuhára. Ekkor adjuk hozzá a félretett rózsákat, és főzzük puhára (a szódabikarbónától szép zöld marad a brokkoli, de ízlés szerint el is hagyható). Amikor a brokkoli puhára főtt, szűrjük le, adjuk hozzá a tejfölt, az apróra vágott koriandert (v. petrezselyemzöldet), és robotgéppel keverjük simára (a tejfölt apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a püré). Tálaláskor helyezzük tányérra a szezámmagos csirkemellszeleteket, kanalazzuk mellé a brokkolipürét, és úgy kínáljuk.

Megjelent a Diabetes2017/5. számában cukorbetegség (diabétesz) recept


Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!