Feltöltés dátuma: 2016.06.22.

Zablisztes szilvakrémes gombóc

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
367 kcal 8,35 g 10,7 g 53 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

Hozzávalók a szilvaszószhoz:

A burgonyákat egészben, héjastól főzzük puhára sós vízben, majd tegyük őket egy tálcára, és várjuk meg, amíg kicsit kihűlnek. A kihűlt burgonyát hámozzuk meg, törjük össze finomra, majd a zabliszttel és a tojássárgával gyúrjuk ruganyos tésztává. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk fél cm vastagra, majd vágjuk fel 10 egyforma téglalappá, négyszöggé. Közben a szilvákat mossuk meg, felezzük, távolítsuk el a magokat, majd a cukorral, vízzel és a vajjal főzzük fel, fűszerezzük őrölt fahéjjal. Nagy lángon addig forraljuk, amíg sűrű szirupos, lekváros állagú nem lesz. Hagyjuk kihűlni, majd tegyünk egy nagy kanállal mindegyik téglalap közepére a töltelékből. Hajtsuk egymásra a tésztalapokat, és a széleiket csípjük össze, majd ezt követően a tenyerünk között formázzuk golyó alakúra őket. Forrásban lévő vízben kb. 2 perc alatt főzzük ki a gombócokat. A kifőtt, lecsepegtetett gombócokat forgassuk meg a darált dióban.

További receptek:

A receptek kiötlője: Nagy Gyuláné Tajti Éva dietetikus, a fotókat Schäffer Ádám Dávid készítette.

Megjelent a Hypertonia2016/1. számában recept


Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!