Szerző:  Feltöltés dátuma:

Mediterrán ceruzabab

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát Foszfor Kálium
312 kcal 8,2 g 19 g 16 g 200 mg 680 mg

Hozzávalók 4 adaghoz:

A ceruzababot megmossuk, végeit levágjuk. Forrásban lévő sós, cukros, szódabikarbónás vízbe dobjuk és leforrázzuk, majd lehűtjük. A finomra vágott vöröshagymát olívaolajon karamellizáljuk, ráöntjük a darabolt paradicsom konzervet levestül, hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, a zöldfűszereket, zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és sűrű mártást főzünk belőle. Ha elkészült, leturmixoljuk. A vékony csíkokra vágott szalonnát kiolvasztjuk és lepirítjuk. Kiszedjük a serpenyőből, és a visszamaradt zsiradékon puhára pároljuk a zöldbabot. Forrón tálaljuk a mártással, a szalonnával, ízlés szerint creme fraiche-t is adhatunk hozzá.

Receptek a témában:

szerzo

Nagy Gyuláné Tajti Éva

A Semmelweis Egyetem Ápolásvezetés vezető dietetikusa. Szakterületei: nefrológia, hipertónia, diabetológia. A Humán Táplálkozási Szakmai Kollégium tagja..


Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!