SCE Sport-tábor

Kedves Szülők, kedves Gyerekek!

Itt a nyár, a pihenés, a feltöltődés ideje. A gyerekeknek a táborozás kíváló időtöltés, hiszen velük egykorúak társaságában értékes, jó programokban vehetnek rész, ahol játszva tanulhatnak.

A Sportos Cukorbetegekért Egyesület idén az 5. sport-táborát szervezi, ahová 10-15 év közötti mozogni szerető fiúkat és lányokat várunk szeretettel.

Ez a tábor jó alkalom arra, hogy a gyerekek láthassák, hogy nem csak ők cukorbetegek, mások is mérnek vércukrot felkeléskor és étkezések előtt, hogy megfigyelhessék egymásnál, hogy ki milyen tipusú inzulin használ és azt ki hogyan adja be magának. Értékes a gyerekek számára, hogy a cukorbetegséggel kapcsolatos tapasztalatait korosztályos társával "félszavakkal", nem csak meg tudja beszélni de meg is érti, át is érzi a másik gyermek, hogy miről is beszél Ő. A tapasztalatokat diabétesz edukátor irányításával meg is beszélik, mely nagyon sokat segít a gyermekeknek a cukorbetegségük elfogadásában, az önállósághoz vezető úton.

Időpont: Augusztus 19-25.
Helyszín: Esztergom, Búbánat-völgy, Vadregény panzió
Program: Kirándulás, foci, csapatversenyek, röplabda, kézműves foglalkozás, tábortüzes éneklés, számháború, és még sok-sok meglepetés!
Költség: 28 ezer forint.
Jelentkezni a sportoscukorbeteg@gmail.com e-mail címen lehet.

A gyermekekkel a táborvezető, 3 csapatvezető és Dr. Jenei Kinga lesz a tábor ideje alatt.

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!