Hírlevelek

2017.11.24. Roche Magyarország kérdőíves kutatás

Kérjük segítsd partnerünk munkáját a kérdőív kitöltésével! A válaszadást jutalmazzák! A kitöltők között kisorsolnak 3 db Bosch univerzális aprítót.
... Tovább

2017.11.14. Diabétesz Világnap és a 10 legjobb recept

Kedvenc receptem játékunk felhívására érkezett leírásokból kiválasztottuk a 10 legötletesebbet. A Diabétesz Világnap alkalmából elindult a szavazás, voksolni november 30-ig lehet a diabetes.hu facebook közösségben. A szavazók közül 5 személy Dcont® ajándékcsomagot kap!
... Tovább

2017.11.10. Valóra váltott álmok – Cukorbetegen a Himaláján

Erdélyben, Szovátán születtem, mindig csodáltam A Hegyeket. Hatéves koromban lettem 1-es típusú cukorbeteg. Már akkor eldöntöttem, hogy valóra váltom sok-sok álmomat, orvos leszek, világot járok és megnézem A Nagy Hegyeket. A Himaláját!
... Tovább

2017.11.08. Diabétesz Világnap 2017.

Számos előadással, szűrésekkel, izgalmas programokkal várják a cukorbetegeket és minden érdeklődőt a következő helyszíneken. A Diabetes munkatársai szombaton a CBE rendezvényén a Lurdy Házban és vasárnap az Egy Csepp Világnapon várják a látogatókat az új Receptsarok gyűjteménnyel és a Diabetes/Hypertonia lapok jövő évi előfizetési lehetőségeivel.
... Tovább

2017.09.08. Étrendi ajánlások 1-es és 2-es típusú cukorbetegeknek

Mitől jó egy étrend? Mire kell figyelni összeállításánál? Milyen az egyénre szabott étrend? Kicsák Marian előadásai röviden összefoglalják a legfontosabb tudnivalókat.
... Tovább

2017.08.03. Van egy szakácskönyvbe való, bevált, kedvenc recepted?

Kedvenc receptem felhívás – Kánikula és vérnyomás – DiaEuro 2017 végeredmény – Programajánlatok
... Tovább

2017.07.21. DiaEuro 2017: Magyarország sorozatban ötödször döntős!

A cukorbetegek magyar futsalválogatottja 3–1-re legyőzte Szlovéniát a Bukarestben zajló Európa-bajnokságon, így története során ötödik alkalommal bejutott a döntőbe.
... Tovább

2017.07.17. Elkezdődött a DiaEuro 2017 Bukarestben

A Hevesi Tamás vezette magyar válogatott Portugália és Macedónia mellett a D-csoportban kapott helyet a vasárnapi sorsoláson. A csapat magyar idő szerint hétfő négy órakor vívja első meccsét, méghozzá Portugália ellen. A csoportokból az első két helyezett jut tovább a kieséses szakaszba.
... Tovább

2017.07.14. DiaEuro 2017 – Vasárnap este sorsolás

Vasárnap este a megnyitó keretében csoportokba sorsolják a nemzetek diabéteszválogatottjait Bukarestben, a cukorbetegek futsal-Európa-bajnokságán. Magyarország tavalyi ezüstérmesként kiemelt, az első mérkőzését az előzetes program alapján július 17-én kora délután játssza.
... Tovább

2017.07.07. DiaEuro 2017: A magyar csapatot ismét a döntőbe várják

Tíz nap múlva kezdődik a diabéteszesek ez évi legnagyobb sporteseménye. 2017. július 16. és 23. között hatodik alkalommal rendezik meg a cukorbetegek futsal-Európa-bajnokságát, hogy bebizonyítsák, a sportban sincs helye a diszkriminációnak. A házigazda Románia, a mérkőzéseknek pedig Bukarest ad majd otthont.
... Tovább

2017.06.30. Tilla és a diabétesz

Till Attilát egy kisfilm rendezésére kérték fel, amely diabéteszes gyermekek szereplésével hívja fel a figyelmet arra, hogy cukorbetegen is lehet teljes életet élni. A gyerekek igazi színpadon, az egyedileg nekik, velük készített díszletek között játszották el álmaik szerepét, saját jövőbeli énjüket.
... Tovább

2017.05.15. Civil Fórum előadások

Közel 50 klub és egyesület vezetőinek részvételével került idén hetedik alkalommal megrendezésre a Civil Fórum. A fórumon elhangzott előadásokat az év során a Diabetes betegtájékoztató lapban közöljük, ezzel párhuzamosan a diabetes.hu oldalon is elérhetők lesznek.
... Tovább

2017.05.03. Botra fel! – Séta a cukorbetegekért

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének szervezésében 2017. május 6-án, szombaton nordic walking oktatással egybekötött séta indul az alábbi helyszíneken, időpontokban:
... Tovább

2017.04.24. DiaEuro 2017 – Magyar Cukorbeteg Futsalválogatott

Diabéteszes vagy és szereted a focit? Most itt a lehetőség arra, hogy magyar válogatott lehess! Magyarország Hevesi Tamás szakmai irányítása mellett óriási bravúrral aranyérmet szerzett Horvátországban 2013-ban, majd háromszor is ezüstérmesként végzett a következő években!
... Tovább

2017.04.03. Minden, amit tudni szeretnél a diabéteszről...

Pontosan mi is a cukorbetegség és milyen típusai vannak? Mi az egyre többet hallott prediabétesz? Mi a kezelés célja és az egyéni HbA1c-célérték? Mi a különbség az 1-es és 2-es típusú diabétesz étrendje között? Most szombaton kiváló szakmai előadások adnak feleletet a Civil Fórumon, a részletes program már megtekinthető közösségi oldalunkon.
... Tovább

2017.03.09. Tavasz és testmozgás – A közösség mozgatóereje

A diabéteszesek számára különösen fontos az anyagcsere-egyensúlyhoz a testmozgás. Aki tud, fusson! A Sportos Cukorbetegek Egyesülete ismét a Vivicittára, a városvédő félmaratonra invitál a Diabetes ma megjelent számában. Akinek a futás kicsit gyors és nagyon nehéz, csatlakozzon a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének a nordic walkingos kezdeményezéséhez.
... Tovább

2017.02.17. Ingyenes szűrővizsgálatok cukorbetegeknek

A Synexus Magyarország Kft. felajánlásaként most a Diabetes hírlevél olvasói ingyenes szűrővizsgálaton vehetnek részt, ahol egy vérvétellel koleszterin- és háromhavi vércukorszint értékelése mellett alsó végtagi érszűkület mérést (ABI) is végeznek.
... Tovább

2017.02.08. Diabétesszel a világ tetején

Nem csak álmodozott arról, hogy a világ tetejére érjen. Szó szerint felkapaszkodott a világ legmagasabb csúcsaira. Will Cross meghódította már mind a hét kontinens legmagasabb hegyeit, és elérte az Északi- és a Déli-sarkot is. Mindezt cukorbetegen.
... Tovább

2017.01.26. Diabétesz? Nem akadály!

Mármint a cukorbetegség nem lehet akadálya sem annak, hogy teljes életet éljünk, sem annak, hogy különbek legyünk az átlagembereknél, akik egészségesek vagy annak tartják magukat.
... Tovább

2017.01.13. Diabetes különszám 2017.

A XII. Országos Gyermekdiabétesz Nap tiszteletére megjelent a Diabetes betegtájékoztató lapunk 7. Junior különszáma, amit gyermekeknek, fiataloknak és szüleiknek, családjuknak készítettünk. Rengeteg hasznos információ, tudnivaló és érdekesség 108 oldalon.
... Tovább

2016.12.22. Karácsony a nagyvilágban

Egyetlen ünnepnek sincs olyan varázsa, mint a karácsonynak. A felnőtteket éppúgy elbűvöli, mint a gyermekeket. A karácsony a szeretet, összetartozás, az ajándékozás ünnepe, amikor az otthonokba csend és béke költözik.
... Tovább

2016.12.16. Diabétesz és ünnepek

Hogyan lehet cukorbetegként, néhány szabályt betartva, a legteljesebb életet élni ünnepnap és a hétköznapokon egyaránt?
... Tovább

2016.11.24. Utolsó lehetőség

Érdemes most hétvégén felkeresni az idei Diabétesz Világnaphoz kapcsolódó rendezvényeket: előadások, szűrések, izgalmas programok, termékbemutatók és kedvezményes vásárlási lehetőségek várják a cukorbetegeket és minden érdeklődőt!
... Tovább

2016.11.18. Életmód-tükör és receptek

Kedvenc receptem játékunk felhívására érkezett leírásokból kiválasztottuk a 10 legötletesebbet. A Diabétesz Világnapon elindult a szavazás, voksolni november 30-ig lehet.
... Tovább

2016.11.11. Óvja ön is szeme világát!

A Nemzetközi Diabétesz Szövetség (IDF) az idei Diabétesz Világnap kapcsán a cukorbetegség szemszövődményeire hívja fel a figyelmet. A látásproblémák kialakulását sok esetben meg lehetne előzni, ha minden cukorbeteg – évi rendszerességgel (szövődmény esetén 3 havonta) – részt venne szemfenékvizsgálaton, ami korai diagnózist eredményezhetne, hiszen a szemfenéken megjelenő apró értágulatok, bevérzések egyértelmű jelzések.
... Tovább

2016.11.02. Lássuk a diabéteszt!

November 14-én harcba hívja az IDF a diabéteszeseket, hozzátartozóikat és az egészségügyi szakembereket, hogy a „Lássuk a diabéteszt!” szlogen értelmében minél nagyobb figyelmet kapjon a cukorbetegség és a szemszövődmények ügye. Számos szervezet rendezvényeket tart a hónap folyamán, ahol az érdeklődőknek szűréseket és tájékoztatást kínálnak.
... Tovább

2016.10.21. Új kiadvány a Diabetes Világnapra!

Minden korábbinál több recept érkezett idei felhívásunkra, dietetikus munkatársunk jelenleg ellenőrzi, válogatja a legjobbakat. A rövidesen nyomdába kerülő új gyűjteményünkben a levesektől, salátáktól a főételeken és egytálételeken keresztül a desszertekig mindenféle fogás – sok ínycsiklandó színes fényképpel – megjelenik majd. Köszönjük a beküldőknek a fotókat és recepteket!
... Tovább

2016.09.30. Sztívia – kis növény, nagy lehetőségek

A sztívia vagy más néven jázminpakóca Dél-Amerikából, Paraguay területéről származik. Őshazájában több mint 200 évvel ezelőtt először az őslakosok fogyasztották, akik a növény leveleit használták édesítésre, vagy egyszerűen csak azok édes íze miatt rágták a leveleket.
... Tovább

2016.09.08. Szeretnéd, ha megjelenne kedvenc recepted? És ezzel most a hűtőszekrényt is feltöltheted!

A Diabetes betegtájékoztató lap talán legkedveltebb rovata a Receptsarok. A legnépszerűbb recepteket már több alkalommal külön kiadványban jelentettük meg. Idén ismét szeretnénk új gyűjteményt készíteni a novemberi Diabétesz Világnapra a KEVA.Blog – Sárika konyhája blog és facebook közösséggel együttműködésben.
... Tovább

2016.08.03. Megszűnt a „diabetikus” termékjelölés – Hogyan vásároljunk?

A „diabetikus” élelmiszerjelölést megszüntető EU-rendelet 2013. június 29-én jelent meg, és 2013. július 20-án lépett hatályba. A jogszabályt 2016. július 20-tól kötelező alkalmazni, vagyis az elmúlt három év alatt lehetett felkészülnünk az átállásra.
... Tovább

2016.07.29. Elődöntőbe jutott a magyar válogatott

Nagyszerű küzdelemben a magyar cukorbeteg labdarúgó-válogatott legyőzte Szlovéniát a szarajevói futsal Európa-bajnokságon, ezzel bejutott az elődöntőbe, amelyben Oroszország lesz az ellenfele délután öt órától.
... Tovább

2016.07.25. Elkezdődött a DiaEuro 2016 Szarajevóban

Tegnap este kisorsolták a cukorbetegek futsal-Európa-bajnokságának selejtezőkörét. A hétfőtől szombatig tartó kontinensviadalon a Hevesi Tamás vezette magyar válogatott első ellenfelei Olaszország, Belgium és Ukrajna lesznek. A csoportkörből az első két helyezett jut tovább.
... Tovább

2016.07.21. DiaEuro 2016: Vasárnap megnyitó és sorsolás

Vasárnap este a megnyitó keretében négycsapatos csoportokba sorsolják a nemzetek cukorbeteg-válogatottjait Szarajevóban, a cukorbetegek futsal-Európa-bajnokságán. Magyarország tavalyi ezüstérmesként kiemelt, az első mérkőzését az előzetes program alapján július 25-én délután játssza.
... Tovább

2016.07.07. DiaEuro 2016: Már pörög a labda és elindult a visszaszámlálás

Két és fél hét múlva kezdődik a diabéteszesek ez évi legnagyobb sporteseménye.
... Tovább

2016.06.22. Az Amazonastól a Himalájáig

…a Nap ellentmondást nem tűrően tűz át a 60 faktoros naptejen, szinte érzem, ahogyan pörkölődik a legfelső hámréteg. Már rég nem működik, hogy azt mondogatom magamban „de hát február van”, minden irányból védtelen vagyok a napsugaraktól a folyón hajózva. Belelógatom a kezem a vízbe, a levegőnél pár fokkal hűsebb és folyékony anyag pillanatnyi enyhülést hoz, de csak ahol a bőrömhöz ér. Végre megállunk egy szélesebb részen, a vezetőnk fürkészi a partokat, aztán bólint. Még mindig hitetlenkedve, de az adrenalinlökettől vigyorogva vetem bele magam a sárgás vizű Amazonasba…
... Tovább

2016.06.03. Hevesi Tamás A Nagy Duett döntőjében!

Hétvégén A Nagy Duett döntő! Kulcsár Edina és mestere, Hevesi Tamás előadóművész, aki maga is 1-es típusú diabéteszes, és a magyar cukorbeteg futsalválogatott edzője, eddig nagyon sikeresen szerepeltek!
... Tovább

2016.05.05. A diabéteszkutatás újdonságai

Érthető módon a cukorbetegséggel leélt évekkel együtt nő az egészséges szkepticizmus a fantasztikus hírekkel kapcsolatban. Jómagam 30 éve azt hallgatom, hogy a cukorbetegség gyógyítása már csak pár év kérdése, a sajtóban pedig havi rendszerességgel jelenik meg egy-egy tudományos újdonság szenzációhajhász kacsaváltozata. Csalódottan legyinthetünk rájuk, de én azt mondom: életem során épphogy megúsztam a kifőzős fecskendőket, volt szerencsém a mellékhatásoktól nem mentes humán inzulinokhoz, felszívó tűk, fecskendők, penek, vércukormérők egész tárházához, most pedig inzulinpumpát használok, egyre többet folyamatos glükózszenzorral, újabban kihasználva az okostelefonok adta előnyöket is. Fejlődés tehát van, ha lassabb is, mint szeretnénk. A diabéteszkutatás újdonságai a Diabetes legfrissebb számában.
... Tovább

2016.04.20. Diabetes? Mi ez? Miért pont velem?

Diabetes? Mi ez? Miért pont velem? Mi lesz most? Diéta? Inzulin? Tűk? Vércukormérés? A sok kérdés sok válaszra vár, most szombaton pedig kiváló szakmai előadások mellett maguk az érintettek adnak feleletet: Diabétesz és kihívások – Kovács Áron népszerű tévés és rádiós műsorvezető, énekes moderálásával.
... Tovább

2016.04.01. Nem cuki a baba

Nevezett probléma hasonló Woody Allen híres mondásához, miszerint: „Sose szeretnék olyan klubhoz tartozni, amelyik engem elfogadna tagnak.” Esetemben inkább kérdésként fogalmazódik meg a dilemma: Hogyan szólítsam meg a cukros embereket úgy, hogy közben ne a cukorbetegségről szóljon minden?!
... Tovább

2016.03.18. Barackos buborék

Az Év Cukormentes Tortája címet tavaly a barackos buboréktorta érdemelte ki. A budapesti Horváth cukrászda műve cukor, fehér liszt, mesterséges adalékanyag és tartósítószer nélkül készült. Meglepődtünk, amikor megtudtuk, hogy a cukrászda tulajdonosa, Horváth Ferenc diabéteszes, inzulinpumpát használ. Gondoltuk, megismerkedünk a cukrásszal, körülnézünk a cukrászdában – ehelyett komplett birodalomba nyertünk betekintést. Sőt, a legfinomabb tortái közül a Csokis kaland és a Ribizlihabos, almás réteges receptjét is megosztotta velünk, hiszen ezeket diabéteszesek is könnyű szívvel fogyaszthatják. Története és további érdekes cikkek a Diabetes legfrissebb számában.
... Tovább

2016.03.09. Jubileumi Dunántúli Diabetes Hétvége

Sok szeretettel és a Diabetes idei első, legfrissebb számával várunk minden érdeklődőt standunkon Tihanyban, a jubileumi Dunántúli Diabetes Hétvége szakmai rendezvényen.
... Tovább

2016.02.18. Luke Skywalker diabéteszes!

Sok nehézségen mentem át a cukorbetegségem miatt, és nagyon nehezen fogadtam el, így magamnak sem tettem könnyebbé a helyzetet. De idővel megtanultam együtt élni vele. Rájöttem, hogy nem kell félni, sem túlaggodalmaskodni a dolgokat. Éppen annyira figyelek oda rá, amennyire szükséges.
... Tovább

2016.01.08. Diabetes teszt

Szeretnénk még izgalmasabbá tenni a XI. Országos Gyermekdiabétesz Napot, ezért a rendezvényre összeállított tesztet honlapunkon kitöltheted szombaton 10 és 17 óra között.
... Tovább

2016.01.05. XI. Országos Gyermekdiabétesz Nap

2016. január 9-én Hódmezővásárhelyen, a korábbi évek hagyományait folytatva, ismét megünnepeljük, hogy a világon elsőként 1922. január 11-én egy életveszélyes ketoacidóozisban szenvedő gyermek életét megmentette a szarvasmarha hasnyálmirigyéből előállított és tisztított inzulin.
... Tovább

2015.12.21. Közös készülődés: karácsonyi gesztenyekrémleves és további ötletek

Érdekes programra kaptunk meghívást egy november végi szombaton. Gyerekek, tinédzserek és fiatal felnőttek érkeztek a Semmelweis Egyetem Eurest éttermébe, hogy Kiss Erika dietetikus, táplálkozástudományi szakértő és segítőtársai közreműködésével közös főzés keretében szerezzenek minél több gyakorlati tapasztalatot...
... Tovább

2015.12.16. Karácsonyi ötletek - ajándékok és menü

A karácsonyi készülődés elsősorban a lélek készülődése, de mindeközben tennivalókkal teli időszak is. Barátokkal, rokonokkal kívánunk találkozni az ünnep előtti napokban és az ünnepen. Ajándékozni szeretnénk. Ahhoz, hogy minden úgy sikerüljön karácsonykor, ahogyan szeretnénk, át kell gondolni a tennivalókat.
... Tovább

2015.12.10. Két hét múlva karácsony

Szeretnél igazán hasznos meglepetéssel örömet szerezni? Válogass a diabétesszel kapcsolatos szakkönyvek, információs kiadványok széles tárházából rendkívül kedvezményes áron, és vásárlásod 10 százalékával most a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért munkáját és „Te is lehetsz cukorbeteg!” plakát- és információs kampányát is támogatod!
... Tovább

2015.11.27. Dekáztunk a cukorbetegekért

Különleges sporteseménnyel hívta fel a figyelmet a cukorbetegség megelőzésének, szűrésének és kezelésének ügyére a Sanofi és a 77 Elektronika a magyar DiaEuro cukorbeteg futsalválogatott közreműködésével a Diabétesz Világnapon.
... Tovább

2015.11.18. A 10 legkedveltebb recept

Kedvenc receptem játékunk felhívására érkezett receptek közül kiválasztottuk a 10 legötletesebbet. A Diabétesz Világnapon elindult a szavazás, voksolni november 30-ig lehet.
... Tovább

2015.11.13. Ma november 13 van és péntek…

Tehát holnap akciókkal, kedvezményekkel, a Diabetes lap legfrissebb számával és a ma megjelent Receptsarok 3 kiadvánnyal várunk minden érdeklődőt a Cukorbetegek Budapesti Egyesületének diabétesz világnapi rendezvényén a Lurdy Házban és vasárnap az Egy Csepp Világnapon.
... Tovább

2015.11.11. Tudással támogatni

Tudással gazdagodni a diabéteszről és jótékonykodni egyszerre? Hogyan lehetséges? Kiadónk a novemberi Diabétesz Világnap alkalmából, idén első alkalommal, akciót szervez: válogass a diabétesszel kapcsolatos szakkönyvek, információs kiadványok széles tárházából rendkívül kedvezményes áron, és vásárlásod 10 százalékával a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért munkáját és „Te is lehetsz cukorbeteg!” plakát- és információs kampányát támogatod!
... Tovább

2015.11.09. Speciális menü a Diabétesz Világnap hetében

Megkóstolnád, hogy valóban ízletes és egészséges ételek készíthetők-e a pénteken megjelenő Receptsarok 3. kiadványunkból? A Tranzit Art Caféban egész héten az abból kiválasztott fogásokból készül a napi menü. Ma kínai kel leves és parmezános cukkinirudak illatos jázminrizzsel lesz. Hivatkozz hírlevelünkre, és egész héten 10% kedvezményt kapsz a menü 1390 Ft-os árából!
... Tovább

2015.11.04. Új kiadvány a Diabetes Világnapra!

Dietetikus munkatársunk már ellenőrizte a felhívásra érkezett recepteket, a legtöbben nagyon ötletes ételeket küldtek. A hamarosan nyomdába kerülő gyűjteményben a levesektől, salátáktól a főételeken és egytálételeken keresztül a süteményekig, desszertekig mindenféle fogás – sok ínycsiklandó színes fényképpel – megjelenik majd. Köszönjük a beküldőknek a fotókat és recepteket!
... Tovább

2015.10.07. Az orvos elvárásai diabéteszes pácienseitől

A beteg elvárása sokszor az, hogy megfelelő gyógyszeres terápiával biztosítsanak számára jó cukoranyagcserét úgy, hogy egyidejűleg neki ne kelljen változtatni – többnyire egészségtelen – életmódján. Ez a „hagyom, hogy gyógyítsanak” szemlélet azonban alapvetően téves, hiszen jól ismert, hogy a cukorbetegség kezelése alapvetően három pilléren nyugszik: az étrenden, a fizikai aktivitáson és a kiegészítő gyógyszeres terápián. Csak ez utóbbi alkalmazásával nem érhető el optimális eredmény.
... Tovább

2015.10.01. Lehet két glukagoninjekciót felírni?

Kismányoki olvasónk kérdezte: Gyakran „hipózom”, és a szakorvosom Glucagen 1 mg Hypokit por és oldószeres injekciót írt fel „végszükség esetére”. Kérdésem az, hogy miért csak 1 adagot lehet egyszerre felírni, illetve miért csak szakorvos írhatja fel? Háziorvos miért nem? Ki állapította meg, hogy így legyen?
... Tovább

2015.09.24. Fuss, ha kedves az életed!

D+ futás a Lurdy Egészségnapon – Ingyenes Zenei Maraton az elfogadásért! Kis mozgás nagy célokért: előzd meg a cukorbetegséget, vagy élj vele teljes életet! Könnyű távok, fajsúlyos előadók, folyamatos zene!
... Tovább

2015.09.15. Kedvenc receptem - Játék

A Diabetes betegtájékoztató lap talán legkedveltebb rovata a Receptsarok. A legjobb recepteket már több alkalommal külön kiadványban is megjelentettük. Most a KEVA.Blog – Sárika konyhája blog és facebook közösséggel együttműködésben ismét szeretnénk új gyűjteményt készíteni a novemberi Diabétesz Világnapra.
... Tovább

2015.09.07. El Camino inzulinpumpával

Ha egy ember 20 éves korában diabéteszes lesz, sokkal több kérdés fogalmazódik meg benne. Pont, amikor úgy érzi, elindult a „nagybetűs” életbe, szárnyait megrebbenteni és a világot megváltani készül, valami közbejön, amit úgy neveznek: diabetes mellitus. És utána a megszámlálhatatlan kérdés: Mi ez? Miért pont velem? Mi lesz most? Meg fogok halni? Diéta? Inzulin? Tűk? Vércukormérés? Pont most? A kitárulni látszó, végeláthatatlan élményeket és lehetőséget rejtő ajtó csak résnyire marad nyitva. A résen át egy szűk, szigorú korlátokkal szegélyezett folyosó látszik. Ezt én nem akarom elfogadni!
... Tovább

2015.07.24. Elődöntőbe jutott a magyar válogatott

Nagyszerű küzdelemben a magyar cukorbeteg labdarúgó-válogatott legyőzte Portugáliát a kolozsvári futsal Európa-bajnokságon.
... Tovább

2015.07.20. Elkezdődött a DiaEuro 2015 Kolozsváron

Tegnap este kisorsolták a cukorbetegek futsal-Európa-bajnokságának selejtezőkörét. A hétfőtől szombatig tartó kontinensviadalon a Hevesi Tamás vezette magyar válogatott első ellenfelei Belgium, Bosznia-Hercegovina és Szlovénia lesznek. A csoportkörből az első két helyezett jut tovább.
... Tovább

2015.07.12. DiaEuro 2015: Egy hét múlva megnyitó és sorsolás!

Jövő vasárnap este a megnyitó keretében négycsapatos csoportokba sorsolják a nemzetek cukorbeteg-válogatottjait. Magyarország tavalyi ezüstérmesként a B csoport kiemeltje, az első mérkőzését az előzetes program alapján július 20-án 11 órától játssza.
... Tovább

2015.07.03. Magyar cukorbeteg a Mount Everesten

Nincs lehetetlen – Soós István az első ember a világon, aki a Mount Everestre, 6500 méterig, feljutott inzulinos cukorbetegként. Története a Diabetes legfrissebb számában...
... Tovább

2015.06.12. Kérdőíves kutatás, könyvakció, Tókerülő tekerés

Több hazai egyetem és intézet orvosai és informatikusai együttműködésével évek óta folyó projekt résztvevői kérnek segítséget, hogy pontosíthassák és lezárhassák egy, a cukorbetegeket segítő, már szinte készen álló mobilalkalmazás fejlesztését. A kérdőív legfeljebb két perc alatt megválaszolható. Válaszai eredménye végül az Ön segítségére is lehet!
... Tovább

2015.06.08. Újdonságok a diabétesz kezelésében

A diabetológiai kutatás nemcsak rendkívül intenzív, hanem eredményes is, hiszen a cukorbetegek terápiás lehetőségei az elmúlt néhány évben új készítményekkel bővültek. A szakma számára fontos körülmény, hogy 2012-ben megjelent az Európai Diabétesz Társaság és az Amerikai Diabétesz Társaság közös ajánlása, amely a 2-es típusú diabéteszben szenvedők ellátása terén ad útmutatást. Hazánkban is megújult és 2014. január vége óta hozzáférhető a szakmai irányelv, a részleteket is tartalmazó és ezért elég terjedelmes útmutatásból érdemes áttekinteni azt a részt, amely a gyógyszeres kezelés elvével foglalkozik.
... Tovább

2015.04.28. Diabetes 2015/2 - hamarosan

Készül a Diabetes lap idei második száma hasznos információkkal, érdekes történetekkel, kiváló receptekkel...
... Tovább

2015.03.26. Sport és cukorbetegség

A hétvégén több rendezvény is a cukorbetegség és a sport kapcsolatáról szól. Szombaton már 4. alkalommal szervez tudományos napot a Sportos Cukorbetegekért Egyesület, a részletes program elérhető.
... Tovább

2015.03.11. Nyomdában a Diabetes 2015/1 száma

Sok szeretettel és a Diabetes legfrissebb számával várunk minden érdeklődőt standunkon Tihanyban, a Dunántúli Diabetes Hétvége szakmai rendezvényen.
... Tovább

2015.02.20. Civil Fórum V.

Jövő hétvégén, február 28-án szombaton tartja a Diabetes betegtájékoztató lap és az Alapítvány a Cukorbetegekért a Tudomány Kiadó szervezésében következő rendezvényét.
... Tovább

2015.01.14. Diabetes Junior különszám – 2015.

A X. Országos Gyermekdiabétesz Nap tiszteletére jelenik meg a Diabetes betegtájékoztató lapunk 5. Junior különszáma, amit cukorbeteg gyermekeknek, fiataloknak és szüleiknek, családjuknak készítettünk. Növekvő népszerűségét jelzi, hogy a korábbi számok 80 oldalnyi terjedelmét most 104 oldalra kellett bővítenünk, hogy a legjobb, legaktuálisabb cikkek megjelenhessenek.
... Tovább

2014.12.18. Karácsony közeledtével

Karácsony közeledtével szeretnél hasznos, mégis olcsó meglepetéssel örömet szerezni egy éven keresztül? A 25 éves Diabetes magazin ajándékba is megrendelhető, az ajándékozásról színes kártyát küldünk e-mailben.
... Tovább

2014.11.20. Diabétesz Világnap – országos rendezvény

Sok szeretettel, akciókkal, a Diabetes lap legfrissebb számával és a Receptsarok 2 kiadvánnyal várunk minden érdeklődőt szombaton a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége és a békéscsabai Cukorbetegek Klubja országos rendezvényén!
... Tovább

2014.11.14. Megjelent a Diabetes világnapi száma

Sok szeretettel, akciókkal, a Diabetes lap legfrissebb számával és a ma megjelent Receptsarok 2 kiadvánnyal várunk minden érdeklődőt holnap a "Legpontosabb mérés napján" a Lurdy Házban és vasárnap az Egy Csepp Világnapon a Syma csarnokban!
... Tovább

2014.11.08. Diabétesz Világnap 2014.

Jövő héten tartják a világ és hazánk számos pontján a Diabétesz Világnapot.
... Tovább

2014.10.31. Hétfőn jelenik meg a megújult Diabetes jubileumi évfolyamának következő száma

Értesülj elsőként közvetlenül az újdonságokról! Még tart jubileumi előfizetési akciónk...
... Tovább

2014.10.23. Hevesi Tamás a döntőben!

Hétvégén Sztárban sztár döntő! Hevesi Tamás előadóművész, aki a magyar cukorbeteg futsal válogatott edzője is, eddig nagyon sikeresen szerepelt! Kérünk mindenkit, hogy segítsük Őt, hogy minél előkelőbb helyen végezhessen a végső megmérettetésen.
... Tovább

2014.10.14. Mennyi tesztcsík írható fel az inzulinnal kezelteknek?

Olvasói levél érkezett a fenti témában: Jogosan bírálja-e felül a gyógyszertár az orvos által felírt gyógyszermennyiséget? Konkrétan, a saját gondom: inzulinos cukorbeteg vagyok, napi négyszer szúrom magam. Az orvos havonta felírja a 3 doboz tesztcsíkot, de két hónapja a gyógyszertár NEM adja ki, csak kettőt. Kérdésemre, hogy miért, azt válaszolják, hogy „a gép nem engedélyez többet”. Ez számomra érthetetlen! Nekem két doboz tesztcsík nem elegendő. Tudtommal a jogszabály azt írja elő, hogy aki négyszer vagy többször szúrja magát, annak „három hónapra kilenc doboz tesztcsík írható fel”. Mit tehetek?
... Tovább

2014.09.04. DiaEuro 2014 döntő

Nagyszerű játékkal döntőbe jutott a magyar válogatott a cukorbetegek számára kiírt Dia Euro 2014 futsaltornán Balatonfüreden. Hevesi Tamás címvédő csapata csütörtökön a délelőtti negyeddöntőben Lengyelországot, a délutáni elődöntőben Horvátországot győzte le. A pénteki fináléban Románia az ellenfél.
... Tovább

2014.09.03. Jubileum - 25 éves a Diabetes

A Diabetes betegtájékoztató lap idén ünnepli 25. születésnapját egy nagyszabású rendezvénnyel szeptember 7-én Balatonfüreden. Balaton Szabadidő és Konferencia Központ, 8230 Balatonfüred, Horváth M. u. Még nem késő jelentkezni! Sok szeretettel várjuk 9 órától a regisztrációnál! Három teremben tartalmas szakmai és szórakoztató előadásokon vehet részt.
... Tovább

2014.09.02. Elkezdődött a DiaEuro 2014 Balatonfüreden

Látogasson el Ön is a helyszínre, nézze élőben a mérkőzéseket vagy kövesse az eredményeket online!
... Tovább

2014.08.25. Születésnapi meghívó

Mi adjuk az ajándékot! Az első ezer regisztráló tájékoztató anyagokból és a szponzorok által összeállított termékmintákból álló csomagot kap a Diabetes születésnapján.
... Tovább

2014.08.17. DiaEuro - világbajnoki videó

Elkészült a cukorbetegek Futsal Európa-bajnokságának beharangozó videója, háromszoros freestyle-világbajnokunk, Szász Kitti főszereplésével.
... Tovább

2014.07.23. Bemutatkoznak az EB-re készülő magyar diabéteszválogatott tagjai

A cukorbetegek futsal-Európa-bajnoksága, a DiaEuro 2014. szeptember 1. és 5. között Balatonfüreden kerül megrendezésre 16 ország részvételével. Az esemény teljes körű hazai megrendezését és finanszírozását a 77 Elektronika Kft. és a Sanofi vállalta magára a DiaEuro Labdarúgó Sportegyesület közreműködésével. A Magyar Diabetes Társaság és a Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai partnerekként támogatják a munkát, a Diabetes újság pedig a rendezvény népszerűsítését segíti. Sorozatunkban bemutatjuk a magyar keret tagjait.
... Tovább

2014.07.13. Megjelent a Diabetes jubileumi évfolyamának harmadik száma!

Hasznos információk, érdekes történetek, kiváló receptek a Diabetes betegtájékoztató magazinban
... Tovább

2014.06.09. Jubileum – 25 éves a Diabetes - felhívás

Büszkék vagyunk arra, hogy a Diabetes betegtájékoztató lap idén ünnepli 25. születésnapját. A jubileumot egy nagyszabású rendezvénnyel ünnepeljük szeptember 7-én Balatonfüreden.
... Tovább

2014.05.30. A sportban nincs helye diszkriminációnak! – DiaEuro 2014

Gőzerővel készülődik a 77 Elektronika Kft. és a Sanofi Magyarország által szervezett balatonfüredi DiaEuróra, a cukorbetegek futsal-Európa-bajnokságára Hevesi Tamás és csapata. Céljuk, hogy a magyar válogatott a hazai közönség előtt megvédje bajnoki címét.
... Tovább

2014.05.12. Holnap jelenik meg a megújult Diabetes jubileumi évfolyamának következő száma!

Hasznos információk, érdekes történetek, kiváló receptek a Diabetes betegtájékoztató magazinban
... Tovább

2014.04.18. Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

Buzás Sándorné, a Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület vezetőjének receptjével kívánunk kellemes húsvéti ünnepeket minden kedves olvasónknak!
... Tovább

2014.04.14. Megérkezett? Már postáztuk a megújult Diabetes jubileumi évfolyamának első számát előfizetőinknek!

Értesülj elsőként közvetlenül az újdonságokról! Lapunkat postaládádig küldjük:...
... Tovább

2014.03.31. Nyomdában a megújult Diabetes jubileumi évfolyamának első száma!

Hasznos információkat szerezhetsz a következő témákról: A mozgás szerepe a cukorbetegségben. Mit mondanak az orvosok?; Az inzulinról és a kezelésről; Részletesen az adókedvezményről; Joslin-díjasaink: Cukorbetegségem története; Visszatekintés: mi volt a téma 25 éve?; Interjú: A Diabetes az egyetlen állandó; Régmúlt korok diétája; Savanyú káposzta – a természetes multivitamin; Receptsarok
... Tovább

2014.03.19. DiaEuro 2014 – Nyilvános csapatválogató

A magyar cukorbeteg futsal-válogatott Hevesi Tamás edző vezetésével nyilvános csapatválogatót tart 2014. március 23-án, vasárnap, 11 órától.
... Tovább

2014.03.15. Jogosítvány és diabétesz

Számos kérdést kap szerkesztőségünk a témában: A jogosítvány hosszabbításához a diabetológusnak mit kell figyelembe vennie? Milyen jogszabály alapján történik mindez? Egyáltalán, kell-e a javaslat a tablettás betegnek? Mit kell vinni a szakorvosi javaslat beszerzéséhez? A jogosítványhosszabbítással kapcsolatban az orvos kényszerítheti-e a beteget kezelésének megváltoztatására, esetleg inzulinkezelés bevezetésére?
... Tovább

2014.01.17. Diabetes – Junior különszám

A IX. Országos Gyermekdiabétesz Nap tiszteletére megjelent a Diabetes betegtájékoztató lapunk 4. különszáma, amit cukorbeteg gyermekeknek, fiataloknak és szüleiknek, családjuknak készítünk. Rengeteg hasznos információ, tudnivaló és érdekesség 80 oldalon.
... Tovább

2013.12.21. Az ünnepi menühöz – Halászlé pirított halcsíkokkal

Megjelent a Diabetes 2013/6. száma! A menü többi fogása a Diabetes decemberi számában: http://www.diabetes.hu/kiadvanyok
... Tovább

2013.12.14. Nyomdában a Diabetes 2013/6. száma!

Jövő héten megjelenik a Diabetes betegtájékoztató lap idei utolsó száma. A tartalomból...
... Tovább

2013.11.21. DiaEuro 2014 Magyarországon!

A bajnoki címmel együtt Magyarország elnyerte a jövő évi Diabétesz Labdarúgó-bajnokság rendezésének jogát is, melynek Balatonfüred ad majd otthont 2014. szeptember 1. és 6. között. A DiaEuro2014 kiemelt támogatói a magyar válogatottat a kezdetektől segítő 77 Elektronika és a Sanofi Magyarország, szakmai partnerei pedig a Diabetes újság, illetve a Magyar Diabetes Társaság. A kezdeményezés mellé állt a Magyar Labdarúgó Szövetség is.
... Tovább

2013.11.09. Megjelent a Diabetes 2013/5

Találkozzunk a Cukorbetegek Budapesti Egyesületének vasárnapi rendezvényén, ahol megrendelési akcióval és az újság legfrissebb számával várjuk kedves látogatóinkat!
... Tovább

2013.11.06. Dietetikusok receptjei nem csak cukorbetegeknek

A Konyhasarok receptgyűjtemény-sorozat első, második és harmadik kötete az elmúlt évek során több kiadásban összesen már mintegy 500.000 példányban jelent meg. A sorozat 4. kötete – ahogy a Diabetes lap rovata is – új néven jelenik meg. Míg tavalyi kiadványunkban olvasóink kedvenceiből válogattunk, idén a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének támogatásával a szakemberek küldhették be legkedvesebb fogásaikat. Természetesen az ételek leírását most is szigorú kontroll után adjuk közre. A diéta tervezését könnyítő újdonság, hogy az energia- és tápanyagtartalomnál a szénhidrát- mellett a zsír- és fehérjetartalom szintén feltüntetésre került.
... Tovább

2013.10.17. Diabétesz Világnap – a nagy veszprémi szűrés!

Egyedülálló szűrési akciót hirdetett a Vanderlich Egészségcentrum és az Alapítvány a Cukorbetegekért. Karöltve a megyei kórházzal, valamint Veszprém önkormányzatával arra vállalkoztak, hogy november 5-ig a város teljes felnőtt korú lakosságának, sőt a Veszprémben dolgozóknak is elvégzik azt az egészségügyi kockázatelemzését, amely megmutatja, mekkora az esélye, hogy valaki a következő tíz évben cukorbeteg lesz!
... Tovább

2013.10.14. Megjelent a Diabetes 2013/4

Felhívásunkra számos nyarat idéző képet és beszámolót kaptunk a táborozóktól, tábort szervezőktől. A borítóoldalra idén a Gyula-Városerdőn szervezett tábor lakóinak ajándéka került, a képet Seresné Szabó Ágnes küldte. Lapunk terjedelme nem teszi lehetővé, hogy az összes fényképet közreadjuk, de honlapunkon a beszámolók mellett minden kép megtalálható.
... Tovább

2013.08.24. Megjelent a Diabetes 2013/3

Receptsarok rovatában ismét ínycsiklandó receptekkel: savanyú káposztás húsgombóc, egyszerű minestrone, meleg brokkolis sajtkrém, mustáros tormakrém, barackos turmix, lecsós padlizsáncsónak, hagymás csicsókasaláta, csőben sült karfiol csirkemellel, zöldséges tál sült csirkével, valamint Gézsi Andrásné dietetikus édes-fokhagymás padlizsán receptje...
... Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!