Hírlevelek

2016.12.16. Diabétesz és ünnepek

Diabétesz és ünnepek

Hogyan lehet cukorbetegként, néhány szabályt betartva, a legteljesebb életet élni ünnepnap és a hétköznapokon egyaránt? Öt jó tanács és néhány könnyű étel az ünnepekre.

Karácsonyi készülődés

A boldogság sokszor csak egy pillanat. Az emberben mindig benne van a törekvés, hogy boldog legyen, de talán még jobban vágyik erre karácsonykor. Ha boldogok vagyunk, hirtelen jobb és szebb lesz a világ. A boldogsághoz belső harmónia, megelégedettség kell, amiért mi magunk is tehetünk. Az élet örömteli megéléséhez tudatosság is kell. Tippek a készülődéshez...

Ajándékötletek

Karácsony közeledtével szeretnél hasznos, mégis olcsó meglepetéssel örömet szerezni egy éven keresztül? A Diabetes magazin ajándékba is megrendelhető, az ajándékozásról színes kártyát küldünk Neked e-mailben, amit átnyújthatsz az ünnepen.

Ennek kapcsán most játékot is hirdettünk: mindenki esélyes az 5 db ajándékutalvány egyikére, aki a diabetes.hu közösséghez tartozik és a képet megosztja.

Receptsarok 4. – 107 recept 33 színes fényképpel 350 Ft/db áron még megrendelhető.

Az ünnepi menühöz

Narancsos halvelouté Szent Péter halával és szójasajttal

8 adaghoz: 1 kg húsos halaprólék (ponty, keszeg, harcsa) – 20 dkg kakashalfilé (Szent Péter hala) – 20 dkg szójasajt (tofu) – 2 dkg só – 1 db narancs – 10 dkg vöröshagyma – 2 dl 30%-os állati, cukormentes tejszín – 0,5 dl olívaolaj

A megmosott, tisztított halakat, lecsepegtetjük, sütőben 200 fokon 1 órán keresztül sütjük. Fazékba hideg vizet teszünk, belerakjuk a megsült halakat, az apró kockára vágott vöröshagymát, és 3 órán keresztül főzzük forrásponttól számítva! A megfőtt halalapot, átpasszírozzuk egy másik fazékba, beleöntjük a tejszínt, sót, lassan felforraljuk. Míg felfő a leves, kicsi lábasba olívaolajat öntünk, a narancs héját lereszeljük, majd a meleg, de nem forró olajba rakjuk, közben a levét is kifacsarjuk. A narancshéjat kb. 5 percig fonnyasztjuk, majd óvatosan ráöntjük a narancs levét, felfőzzük, és a leveshez öntjük az egészet. Az egész levest felforraljuk, utánízesítjük, majd egy turmixgép segítségével a levest krémesítjük. A szójasajtot tetszés szerint daraboljuk, papírtörlőn leszárítjuk, majd egy teflonserpenyőben zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk. Lábasba szedünk egy kevés hallevest, belerakjuk a tetszés szerint feldarabolt kakashalfilét, és 3-4 perc lassú forralással készre főzzük. Tálalás: Előmelegített levesestányérba óvatosan belehelyezzük a készre párolt halfiléket, a pirított szójasajtot, egy kis petrezselyemlevéllel még díszíthetjük, és a családtagjaink előtt óvatosan rámerjük a forró levest.

Egy adag tápanyagtartalma: Energia: 370 kcal, Fehérje: 26 g, Zsír: 27 g, Szénhidrát: 43 g

A menü többi fogása a Diabetes decemberi számában.

További címek a tartalomból:

Értesülj elsőként közvetlenül az újdonságokról! Már megrendelhető a jövő évre.

Diabetes Junior különszám

A XII. Országos Gyermekdiabétesz Nap tiszteletére jelenik meg Diabetes betegtájékoztató lapunk Junior különszáma, amit cukorbeteg gyermekeknek, fiataloknak és szüleiknek, családjuknak készítünk.

Sok szeretettel és a Diabetes Junior legfrissebb számával várunk minden érdeklődőt január 14-én Pécsen, a XII. Országos Gyermekdiabétesz Napon!

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!