A kisinóci cukorbeteg-világtábor

Forró nyárnak tűnt. Aztán már csak melegnek, végül mindenki megkönnyebbült sóhajjal vette elő a pulóvereket a bőröndökből. Félreértés ne essék, a medence ugyanúgy folytonos használatban volt, csupán a törülközőkért nyúlkáló kisebb és nagyobb kezek lettek gyorsabbak.
 … Tovább

El tudom érni céljaimat

Rajna Alexandra vagyok, 16 éves, óvodás korom óta inzulinnal kezelt cukorbeteg. Törökszentmiklóson élek, jelenleg a Szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Gimnáziumban tanulok, a 10. évfolyamon.
 … Tovább

Malaga és a cukorbetegség

Ha valaki meghallja a Malaga nevet, a szikrázó napsütés, a hihetetlenül hosszú homokos tengerpart és a változatos kultúra jut eszébe. Ha egy diabéteszes hallja meg a nevet, az jut eszébe: Hogyan fogom hűteni az inzulinomat? Mi lesz, ha ellopják vagy elhagyom? Mi van, ha elkapok egy hányós vírust? Hogyan fogom megoldani az éjszakai bulikat alkohol és rosszullét nélkül? Ezek mellett számtalan egyéb problémát meg kellett oldanom az egy hónap alatt, Malagában. Tapasztalataimat szeretném megosztani veletek, hogy ha valaki ilyen helyzetbe kerül, legyen támpontja és bátran merje belevetni magát az ismeretlenbe. Mert higgyétek el, megéri!
 … Tovább

Inzulinpumpával a Spartan Trifectáig!

Nagyné Végi Tímea vagyok. Férjemnél, Nagy Dénesnél 19 évvel ezelőtt diagnosztizálták a cukorbetegséget. Igyekeztünk úgy élni az életünket, hogy ez ne gátoljon minket semmiben. A gyerekvállalás tervezésénél páromat sokat foglalkoztatta, mi lesz, ha a gyerek örökli. 2003-ban megszületett Dávid, minden félelmünk ellenére egészségesen.
 … Tovább

Ha Isten becsuk egy ajtót, kinyit egy ablakot…

Akik közvetlenül vagy családtagjuk által nem érintettek, azok közül is bizonyára többen hallottak már arról, mekkora sokkot jelent a szülőknek, amikor gyermeküknél 1-es típusú cukorbetegséget diagnosztizálnak. Egész életemre szóló tapasztalat marad számomra a bénultság és a kétségbeejtő tehetetlenség, amelyet a kórházból hazajövet éltem át az első hetekben. Szorongással gondoltam a fiam ingadozó vércukraiból adódó lehetséges helyzetekre. Azt boncolgattam magamban, hogy milyen jövő vár a gyerekemre, milyen életkilátásai lehetnek két-három, öt, tíz, húsz vagy akár negyven év múlva.
 … Tovább

Cukros a sütim!

Cukorbeteg vagyok és igen, cukrásznak tanulok!
 … Tovább

Biciklivel a Távol-Keleten

Marton Renátának hívnak, 36 éves és zalaegerszegi vagyok. 12 évesen lettem cukorbeteg. És már akkor tudtam, hogy egészségügyis leszek, illetve hogy felnőttként világot szeretnék látni. Az iskolák elvégzése után gyógytornászként dolgoztam először itthon, aztán Angliában, majd Norvégiában.
 … Tovább

Az életem teljes

Nevem Dalicsek Dániel, 1-es típusú cukorbeteg vagyok. Búvárrégészként az időm nagy részét a tengeren vagy a tenger alatt töltöm, kemény fizikai munkát végezve, változékony időbeosztással és rengeteg utazással. Egy cukorbeteg számára ezek nem túl előnyös feltételek, de én minden percét élvezem, és a környezetem segít abban, hogy ne számítson az állapotom az életvitelem szempontjából.
 … Tovább

Kitanulni a cukorbetegséget

2015. június 29-én 1-es típusú cukorbeteg lettem. Ezt kaptam az élettől a 30. születésnapomra. Ugyan pár nappal korábban megkaptam ezt az „ajándékot”, mint kellett volna, de mindegy is: ez életre szól. A nyakamba szakadt egy életem végéig tartó, akár komoly szövődményekkel is együtt járó betegség, amely eszközöktől és gyógyszerektől tesz függővé. Azt gondoltam, soha többé nem élhetek felszabadult, teljes életet.
 … Tovább

Két év nyeresége

Immár 2 éve, hogy 1-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizáltak. Ez akkor életem egyik legrosszabb napjának tűnt, a rákövetkező néhány hónap pedig – mi tagadás – életem legnehezebb néhány hónapja lett. Voltak napok, mikor nem bírtam kikelni az ágyból, pánik kapott el annak gondolatára is, hogy elhagyjam a lakást, de két év távlatából, úgy gondolom, annyi pozitívumot hozott magával, hogy azt felsorolni is nehéz, de megpróbálom.
 … Tovább

DiabSisters

Petra és Réka vagyunk, a DiabSisters blogot író testvérpár tagjai – fogadjátok szeretettel a történetünket!
 … Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!