Feltöltés dátuma: 2018.01.10.

Mit tudsz a diabéteszről? – Teszt

XIII. Országos Gyermekdiabétesz Nap

Szeretnénk még izgalmasabbá tenni a Diabetes Junior új számának megjelenését és a XIII. Országos Gyermekdiabétesz Napot. A rendezvény alkalmából összeállított tesztet 2018. január 31-ig töltheted ki. A kitöltők rangsorát a helyes válaszok száma, illetve a válaszadásra fordított idő adja. Az 5 legeredményesebb játékos a Diabetes magazin kiadójának, a Tudomány Kiadónak az ajándékcsomagját kapja és 2.500 Ft értékű SpringMed könyvutalványt.

A határidő lejárta után a teszt továbbra is elérhető marad, a helyes válaszokat pedig azonnal megismerheted a beküldés után.

Sok sikert!1. Mikor kapott gyermek a világon először inzulint?

 
 
 
 

2. Milyen átlagos vércukorérték tartozik a 8%-os HbA1c-szinthez?

 
 
 
 

3. A Diabetes Junior magazin 2018-ban hányadik alkalommal jelent meg a Gyermekdiabétesz Nap tiszteletére?

 
 
 
 

4. Mely zöldségeknek magasabb a szénhidráttartalma, mint az átlag?

 
 
 

5. A glikémiás index megmutatja

 
 
 

6. Milyen gyakran posztol hasznos és érdekes cikkeket, híreket a diabetes.hu facebook közösség?

 
 
 

7. Mindig jó hatású-e a sport a vércukorértékre?

 
 
 

8. Hányadik alkalommal jutott a döntőbe a magyar cukorbeteg futsalválogatott a DiaEuro Európa-bajnokságon 2017-ben?

 
 
 

9. Melyiknek a legalacsonyabb a glikémiás indexe?

 
 
 
 

10. Mióta jelenik meg a Diabetes betegtájékoztató magazin?

 
 
 

Kérünk, add meg a neved és Email címed!

Fenti személyes adataim megadásával az alábbi tájékoztatás alapján kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy itt megadott adataimat a Tudomány Kiadó Kft. kezelje, azokat saját marketingtevékenysége céljából felhasználja és rendezvényeiről, eseményeiről tájékoztatást nyújtson.
Adatkezelési tájékoztató és nyilatkozat: A Tudomány Kiadó Kft. (adatkezelő) az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján tájékoztatja Önt, hogy adatainak szolgáltatása önkéntes, az Ön hozzájárulásán alapul. Az adatkezelés célja, hogy az Ön részére a Tudomány Kiadó Kft. tevékenységével kapcsolatban az Ön számára tájékoztatást küldjünk. Az adatokat kizárólag a Tudomány Kiadó Kft. munkatársai ismerhetik meg. Az adatkezelés az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tart.
Ön tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, törlését, zárolását, tiltakozhat az adatkezelés ellen, továbbá érvényesítheti jogait az illetékes bíróságon.

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!