Teszt 2016/1.

Diabetes és mikrobiom, avagy terítéken a „sárga leves”? – Dr. Sudár Zsolt
és
Édesítőszerek a táplálkozástudományban és a konyhánkban – Szűcs Zsuzsanna
előadásokhoz kapcsolódó kérdések

A tesztlap nyomtatható formátumban is elérhető: Letöltés (PDF)

Sajnáljuk, de csak bejelentkezett felhasználóink tölthetik ki a tesztet.
Ha Ön még nem regisztrált oldalunkon, megteheti a fejléc "Regisztráció" gombjára kattintva.


1. Mely állítás(ok) igaz(ak) az energiamentes édesítőszerekre?

 
 
 
 

2. Melyik állítás(ok) hamis(ak) a cukorpótlókra vonatkozóan?

 
 
 
 

3. Az alábbi állítás igaz vagy hamis: Az aszpartám és a szacharin nem hőállók, ezért főzésnél csak utólagos ízesítésre használhatók.

 
 

4. Mire van befolyással a bélflóránk? Jelölje meg a helyes válasz(oka)t!

 
 
 
 

5. A tudományos eredmények mely kórképekben utalnak arra, hogy kialakulásukban szerepe van a bélbaktériumoknak?

 
 
 
 

6. Az alábbi állítás igaz vagy hamis: A bélflórának nincs szerepe a 2-es típusú diabétesz kialakulásában.

 
 

7. Foglalja össze, mi a különbség az édesítőszerek és cukorpótlók között!


Kérjük, jelölje meg, hogy Ön




 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!