Illusztráció

Egészségnap a csetényi iskolában

November 11-én ötödik alkalommal zajlott jó hangulatú, tartalmas egészségnapi program a Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskolában a Diabétesz Világnaphoz kapcsolódóan.

Ami évek óta nem változik, az az iskola kékre dekorálása a rendezvényt megelőzően. Minden osztály nagy gonddal kékítette a saját tantermét. Mi, szervezők is az esemény jegyében készítettük el az iskolai faliújságot, amelyen – mint minden évben – helyet kapott Frederick Banting fotója is. Segítőkész szülőknek köszönhetően csodálatos kék papírvirágok díszítették a zsibongókat, ahol diabétesznapi posztereken szolgáltattunk információt a cukorbetegségről.

Utazás Táplálkozás-országban

A Roche Magyarország Kft. Diabétesz Üzletága támogatásával 155 tanuló vércukorszintjének ellenőrzésével indult a nap, amit egészséges reggeli követett. A tanulók osztályfőnökeikkel együtt fogyasztották el a vajkrémmel megkent teljes kiőrlésű kenyeret, zöldséget és házi készítésű sajtot, valamint banánt.

Az alsó tagozatosok az egészséges életmóddal ismerkedtek játékos formában. Jártak „Táplálkozás-országban”, találkoztak vitaminokkal, ismerkedtek a táplálékpiramissal. A legkisebbek gyümölcs- és zöldségtálakat színeztek.

Minden évben szem előtt tartjuk a Nemzetközi Diabétesz Szövetség kampányüzenetét, ezért az idei rendezvényen a szemszövődményekre hívtuk fel a figyelmet. Bevontuk programunkba a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesületének tagjait. Segítségükkel a tanulók bepillantást nyertek a vak emberek mindennapi életének nehézségeibe. Megtanulták, hogyan lehet őket segíteni a közlekedésben, sőt a Braille-írást is kipróbálhatták.

Illusztráció

Futsal és kék kör

A felső tagozatosok a dohányzás ártalmairól szóló foglalkozáson is részt vettek, oktatófilmet láttak a szörnyű következményekről.

Hagyománykövető módon 11 órától közös torna zajlott a tornateremben, idén az 1. Futsal Club Veszprém játékosai tették ezt felejthetetlenné a diákok számára. Tatai József, Füzy Zsolt, Gulyás Márk, Fehér Krisztián és Boromisza Dániel felhívták a tanulók figyelmét a sportolás fontosságára, majd kis csoportokban játszottak is a gyerekekkel. Azzal is megtiszteltek bennünket, hogy részt vettek a kék élőkör kialakításában az iskola felújított sportpályáján.

A tanulók egész nap örömmel viselték a – szülői munkaközösség támogatásával tavaly vásárolt – kék körrel és az iskola nevével ellátott pólót. A rendezvény zárásaként az osztályok egészséges finomságokat kaptak a programon való részvételükért.

Nagy öröm számunkra, hogy évről évre egyre több szülő, magánszemély, civil szervezet támogatja a rendezvényt. Ezúton is köszönjük! Bízunk abban, hogy a nap üzenete a gyermekeken keresztül eljut a családokhoz is, és egyre többen kezdenek el tudatosabban táplálkozni!

Somogyi Katalin, Somogyiné Lugosi Mártaa rendezvény szervezői

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!