Feltöltés dátuma: 2014.05.21.

Joghurtos panna cotta citromfűvel és erdeiszamóca-öntettel

Joghurtos panna cotta citromfűvel és erdeiszamóca-öntettel

Joghurtos panna cotta citromfűvel és erdeiszamóca-öntettel

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
157 kcal 7 g 12 g 5 g

Hozzávalók 8 adaghoz:

A szamócaöntethez:

A tejet és a tejszínt összekeverjük, és egy lábosban elkezdjük melegíteni. Folyamatos keverés mellett felolvasztjuk benne a fehér csokoládét, végül hozzákeverjük a steviát és a vaníliakivonatot is.
A hideg joghurtban elkeverjük a zselatint, és kis adagokban a meleg, tejes masszához keverjük. A tűzhelyre vissza­téve lassú keverés mellett újra felmelegítjük vigyázva, nehogy felforrjon. A tűzről levéve hozzáadjuk a felaprított citromfüvet, és pohárba vagy csatos üvegekbe adagoljuk. Dermedésig a hűtőbe tesszük (kb. 2 óra).
Az öntethez a megmosott szamócát a vízzel felfőzzük, majd hozzákeverjük a steviát. A ­panna cottához tálaljuk adagonként 1-1 evőkanállal.

Bezselics Ildikó Két cica konyhája

Fotó: Tóth Milán / Px7 Digital Studio

Megjelent a Diabetes2014/2. számában recept


Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!